google-site-verification=lE4tNH6_yC5_uD7CtV0IriWKuzLmqVRb4bbvV1OMwnw AW-784754287 Yazı | PET-TURE
top of page
Search
  • Writer's picturePet-Ture

Köpekleriniz İçin Ev İçi Alanlar Oluştururken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Updated: May 8, 2021


   Köpekleriniz İçin Ev İçinde Alanlar Yaratırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Köpekler, tüm evcil hayvan türleri arasında en sadık ve arkadaş canlısı olanlardır. Evde köpekler için özel olarak tasarlanmış alanlar aidiyet ve sahiplenme duygusunu artıracak.


Köpekler her zaman sahiplerine daha yakın olmak isterler. Bu nedenle sahiplerine yakın uyuyacakları bir alanda konumlanmak onlar için daha samimi bir ortam yaratacaktır. Her yaratık gibi köpeklerin de bazı kişilik özellikleri vardır. Bazı araştırmalar, her köpeğin evin belirli bir alanında daha fazla zaman geçirdiğini kanıtlıyor. Bazı köpekler kapının yanında uyumak isterken, diğerleri daha sessiz yerlerde uyumayı tercih edebilir. Evini veya yatağını düşünülen bir alana konumlandırmak, evinizi onlar için daha yaşanabilir hale getirecektir.

Köpeğiniz için satın alacağınız ev veya yatak için köpeğinizin büyüklüğüne dikkat edilmesi gereken, temizlemesi kolay ve yıkanabilir yastıklı bir nesne olmalıdır. Yatak çok yumuşak veya çok sert olmamalıdır. Tekerlekli yatak alternatifi, istenen alana taşımak daha kolay olabilir. İster küçük ister büyük bir köpeğiniz olsun, evinizde rahatça koşup oynayabilecekleri boş alanlar açmanızda fayda var.


Köpeğinize temiz ve havalandırılan bir alanda bakılmalı ve yenmesi veya yutulması halinde zarar verecek nesneler olmamalıdır. Ayrıca yaşam alanında mum, oda spreyleri, kimyasallar, deterjanlar gibi tehlikeli maddeler bulunmamalıdır. İlgilendiğiniz özel çanta ve ayakkabılarınızı da köpek bölgesinden uzak tutmalısınız :)

14 views0 comments
bottom of page